Sursă foto: stiridecluj.ro

În urma unor percheziții domiciliare în Cluj și Maramureș, polițiștii au găsit 1000 de pliculețe mici, cu închidere tip zip-lock, care conțineau urme de droguri. Doi bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri.

„La data de 12.01.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 2 inculpaţi, membri ai aceleaşi familii, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeaşi zi, aceştia au fost prinşi în flagrant, în timp ce deţineau, în autoturism, cantitatea de peste 3 kilograme substanţă cu efect psihoactiv (2MMC) destinată comercializării către consumatori de pe raza judeţului Maramureş. Tot în vehicul a fost găsită o cutie din carton conţinând aproximativ 1000 de pliculeţe de tip zip-lock fără conţinut.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, substanţe psihoactive, inclusiv către consumatori minori, cu suma de 100 lei pentru un gram”, transmite DIICOT.

În plus, au fost emise trei mandate de percheziție domiciliară în județele Cluj și Maramureș. În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate o cutie cu 1.000 de pliculețe mici, cu închidere tip zip-lock, care conțineau urme de substanță, precum și un cântar de precizie cu urme de substanță, mai multe plicuri, de diverse dimensiuni, toate cu urme de substanță, sumele de 6.100 lei și 310 euro și alte mijloace de probă.

„În cursul zilei de 13.01.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Poliţiei Municipale din Baia Mare, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi poliţiştilor de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei”, mai precizează DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.