Sursă foto: stiridecluj.ro

Pe drumul expres Tureni – Autostrada Transilvania se desfășoară lucrări intense. Deși proiectul a fost promis și discutat timp de aproape 10 ani, vestea bună este că, în cele din urmă, Bucureștiul a reușit să inițieze și să demareze construcția acestui drum.

La șantier sunt angrenate 190 de utilaje și peste 250 de muncitori. Iată câteva detalii relevante despre stadiul proiectului până în prezent:

  • În mai puțin de 3 luni de la începerea lucrărilor, progresul construcției a ajuns la 10%.
  • Proiectul, în valoare de peste 100.000.000 de euro, a fost câștigat de o firmă din Bistrița. Aceasta, în colaborare cu Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A, are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor.
  • Pe șantier se efectuează săpături arheologice la două situri. Primul datează din secolele III-II î.Hr., iar al doilea din secolele II-III d.Hr. Din fericire, primul sit a fost închis după ce a fost aprobată descărcarea materialului arheologic.
  • După această decizie, firma Dimex a început să efectueze săpături pe amplasamentul sitului, situat aproape de Autostrada A3. Până în prezent, s-a săpat 40% din cantitatea totală de pământ de-a lungul traseului drumului expres.
  • Segmentul cel mai spectaculos este un debleu cu o înălțime de 28 de metri. Drumul expres are o lungime de 5 km, la care se adaugă alți 10 km de drumuri de legătură și bretele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.