După ce Gabriela Firea s-a arătat deranjată de faptul că este candidatul „deocamdată” al PSD la Primăria Capitalei și a pus presiuni pe Marcel Ciolacu, premierul a răbufnit cu privire la acest subiect.

Marcel Ciolacu le-ar fi spus colegilor din PSD că dacă Gabriela Firea mai insistă mult cu Primăria Capitalei, poate o invită pe aceasta să își depună candidatura la funcția de președinte PSD.

Ciolacu s-a săturat de insistențele Gabrielei Firea

„Ce să discut cu Gabriela Firea, nu e caz de coaliție. Când se vor anunța toți candidații (…) decizia se ia la timpul ei. Gabriela Firea și-a asumat, dar pot să o invit să își depună candidatura la funcția de președinte al PSD la Congres, în ședința Consiliului Național al PSD”, ar fi spus Marcel Ciolacu, către colegii din PSD.

Marcel Ciolacu, sătul de insistențele Gabrielei Firea

În ultimele zile, Gabriela Firea, care și-a asumat public rolul de „candidat la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei, a declarat că în cazul în care partidul nu o nominalizează drept candidat, ea i-ar susține pentru funcția de primar al Bucureștiului pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii membri ai PSD-ului.

O variantă, în viziunea ei, este și Cristian Popescu Piedone, liderul Partidului Umanist Social Liberal înființat de Dan Voiculescu.

Ce spune Firea despre candidatura premierului la funcția de primar general

De asemenea, Gabriela Firea a respins speculațiile potrivit cărora Marcel Ciolacu ar vrea să candideze chiar el la funcția de primar general al Capitalei.

Potrivit acesteia, a avut chiar și o discuție cu prim-ministrul pe această temă și i s-au dat asigurări că totul este doar un fake news.

„În partid nu s-a discutat așa ceva (…) Dimpotrivă, am vorbit cu el (legat de specualțiile apărute în presă privind candidatura lui Ciolacu – n.red) și mi-a sugerat că nu e adevărat, că e o știre falsă”, a spus Firea despre Ciolacu.

Aceasta a subliniat că în timpul verii au fost efectuate sondaje care au inclus și numele lui Ciolacu, însă nu a oferit detalii despre procente.

Marcel Ciolacu, sătul de insistențele Gabrielei Firea

De asemenea, a afirmat că nu și-a manifestat interesul pentru a candida pentru un mandat de europarlamentar sau pentru orice altă funcție, ci doar pentru Primăria Capitalei.

Firea, acord cu Ciolacu privind șefia PSD

Totodată, Gabriela Firea respinge ideea de a utiliza funcția de primar general pentru a prelua conducerea PSD și a propus în acest sens un acord intern în partid, în care candidatul la Primăria Capitalei să renunțe la orice pretenție asupra conducerii partidului.

„Sunt dispusă să susțin moratoriul câștigătorului Primăriei Capitalei, în interiorul PSD, prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice”, a declarat Firea zilele trecute.