”Echitate fiscală. Progres. Respect faţă de banii românilor. Am stabilit cu reprezentanţii Consiliul Fiscal Romania că acestea sunt criteriile pe care orice decizie pe care o luăm trebuie să le respecte. Le mulţumesc pentru o întâlnire care s-a dovedit o oportunitate importantă de a analiza peisajul fiscal, în care am primit recomandări valoroase pentru menţinerea disciplinei şi pentru aderarea la practici bugetare sustenabile”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Boloş, la finalul discuţiei cu reprezentanţii Consiliului Fiscal din România.

 

Marcel Boloş mai precizează că nu poate trece cu vedere că veniturile fiscale ale UE au avut un avans de 2,2 la sută din PIB, în timp ce în România creşterea a fost doar de 0,3 la sută, în ultimii 10 ani.

 

”Consolidarea bugetară prin creşterea veniturilor fiscale este, dincolo de orice, o problemă de securitate economică naţională şi de solidaritate naţională. Tocmai de aceea, oobiectivul este să ne asigurăm că progresul economic aduce beneficii tuturor segmentelor societăţii, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Pentru că până atunci, suntem statul a doua cea mai scăzută pondere a veniturilor bugetare în PIB.

Pe cifre, nu putem trece cu vederea că în ultimul deceniu veniturile fiscale din UE au înregistrat un avans de 2,2% din PIB, în România creşterea a fost de 0,3%”, a mai scris Boloş.