Categorii
Actualitate

Mâine, 14 octombrie, la Sala Auditorium Maximum începe Festivalul muzical ”Toamna Muzicală Clujeană”

Festivalul muzical „Toamna Muzicală Clujeană” va începe mâine, pe data de 14 octombrie, la Sala Auditorium Maximum din cadrul Colegiului Academic al Universității Babeș-Bolyai. Acest eveniment reprezintă cel mai important festival internațional de muzică clasică din România, după festivalul internaţional bianual „George Enescu”.

Prima ediție a acestui festival a avut loc în 1965 și, cu o singură excepție (un an de întrerupere), a menținut o frecvență anuală de-a lungul întregii sale istorii. În cadrul festivalului din acest an, vor avea loc concerte simfonice, vocal-simfonice, precum și recitaluri camerale și solistice care acoperă întreaga istorie a muzicii clasice, de la primele partituri până la compoziții contemporane.

De-a lungul timpului, acest festival a promovat întotdeauna diversitatea culturală și dialogul intercultural, precum și debuturile artistice. În plus față de artiștii consacrați la nivel național și internațional, festivalul oferă o platformă tinerilor muzicieni talentați care sunt la începutul carierei lor. În ultimii ani, festivalul s-a extins și către evenimente din afara sferei muzicii clasice, inclusiv concerte de jazz, muzică tradițională, coloane sonore de film, precum și abordări de tip fusion sau world music.

Festivalul va începe mâine la ora 19:00 cu un recital de pian susținut de Adriana Toacsen, care va interpreta 12 bisuri contemporane din cadrul turneului național „Encore”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *