Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat marți la Parlament că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au încercat să împiedice Alianța Forța Dreptei să participe la alegeri. Acesta a atras atenția că formal USL există încă în Registrul partidelor politice, deși alianța trebuia radiată demult. Pe de altă parte el a precizat că USL există și în realitate, în actuala coaliție PSD-PNL:

Ludovic Orban, despre încercarea BEC de a bloca Alianța Dreapta Unită

“Dacă cineva va avea curiozitatea să se uite în Registrul partidelor politice de la Tribunalul Municipiului București va constata ceea ce am constatat eu cu stupoare.

Și anume că USL există în Registrul partidelor. Sigur, că USL 1 s-a desființat demult, sigur că ar fi trebuit radiat din Registrul partidelor politice pentru că protocolul USL prevedea desființarea lui de drept în 2020. Din păcate, USL există și în realitate, USL 2”.

Ludovic Orban a mai transmis că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au încălcat legislația electorală, încercând să blocheze Alianța Dreapta Unită:

„Trădarea principiilor, valorilor, credinței, trădarea oamenilor care și-au pus încrederea în tine, săvârșite atât de PSD, cât și de PNL.

Ludovic Orban

Am un mesaj către Ciucă și Ciolacu: ați încercat să ne luați parlamentari, ați încercat să ne luați primari, acum ne vânați până și candidații de calitate care vor să candideze din partea Alianței Dreapta Unită în toate județele țării.

Ați făcut praf legislația electorală, ați apelat la mârșăvia de a încerca să ne împiedicați să participăm în alegeri așa cum vrem noi și așa cum sunt convins că își doresc milioane de români. Ați apelat la toate armele nedemocratice pentru a încerca să împiedicați exprimarea voinței oamenilor.

Să nu credeți că românii nu au discernământ, să nu vă imaginați că românii nu vă vor pedepsi la aceste alegeri pentru modul catastrofal în care guvernați, pentru modul în care v-ați bătut joc de cetățenii români de doi ani și jumătate de când sunteți la guvernare”.