Sursă foto: servuscluj.ro

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, construit într-o perioadă de doi ani, a fost inaugurat în prezența Președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și a altor oficialități clujene, joi, 29 februarie 2024.

Acest centru, cu o investiție de 32 de milioane de lei, este echipat cu facilități pentru kinetoterapie și hidroterapie, precum și cu o grădină senzorială situată pe acoperiș. Capacitatea sa este de 150 de elevi.

Investiția totală în construcție a fost de 32.370.017,52 lei, cu TVA inclus, din care 5.551.326,55 lei au provenit din finanțare nerambursabilă europeană, iar contribuția Consiliului Județean Cluj a fost de 26.818.690,97 lei. Lucrările pentru centru au început în cursul anului 2021 și s-au încheiat în luna decembrie a anului trecut.

„Gradul de civilizație al unei societăți e reflectat, în primul rând, de modul în care reușește să aibă grijă, să îi integreze și să îi pună în valoare pe acei membri ai comunității cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Or, tocmai de aceea este pentru noi o zi cu adevărat specială și un motiv de mare satisfacție, pentru că am inaugurat cea mai modernă școală specială din țară, construită de la zero, un obiectiv de referință pentru infrastructura educațională românească. Reușim, astfel, să oferim elevilor și profesorilor acestei școli cadrul optim pentru derularea procesului instructiv-educativ și condiții la standarde europene pentru dezvoltarea socio-educațională a tinerilor. Cu siguranță, Clujul poate fi considerat un etalon în acest domeniu și un model în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene pentru susținerea învățământului special”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.