Sursă foto: stiridecluj.ro

În a patra zi a festivalului Electric Castle, forțele de ordine clujene au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale. Printre acestea s-au înregistrat 20 de amenzi în valoare totală de 16.483 lei și 14 avertismente scrise. De asemenea, au fost depistați 57 de indivizi care dețineau droguri la intrarea în festival.

Dintre sancțiunile aplicate:

  • 14 sancțiuni au vizat regimul rutier, inclusiv 3 avertismente scrise și 11 amenzi în valoare de 10.783 lei.
  • 6 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, constând în 6 avertismente scrise.
  • 5 sancțiuni au fost acordate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și a ordinii publice, cu 4 amenzi în valoare de 900 de lei și 1 avertisment scris.
  • 3 sancțiuni au vizat obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, dintre care 2 avertismente scrise și 1 amendă de 2.000 lei.
  • 3 sancțiuni au fost date în legătură cu paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanei, cuprinzând 2 avertismente scrise și 1 amendă de 300 de lei.
  • 1 sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea reglementărilor pieței produselor din sectorul agricol, constând într-o amendă de 500 de lei.
  • 2 sancțiuni au vizat asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu 2 amenzi în total de 2.000 lei.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, au fost identificate și oprite din a participa la festival 57 de persoane, care dețineau substanțe interzise.

Forțele de ordine au acționat în zonele de desfășurare a festivalului, dar și în locații adiacente, precum parcări, restaurante și baruri, precum și în zona de camping. De asemenea, acțiunile au fost extinse și în gări și autogări cu legături directe către municipiul Cluj-Napoca.

Echipajele medicale au avut grijă de sănătatea participanților, acordând asistență medicală de urgență și prim ajutor în cazurile de traumatisme diverse și alte afecțiuni medicale. Au fost înregistrate 68 de traumatisme diverse și 392 de cazuri cu afecțiuni medicale variate. 7 persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

Organizatorii festivalului au apreciat responsabilitatea participanților în a se bucura de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.