Sursă foto: servuscluj.ro

În intervalul 25 august – 3 septembrie, are loc Tabăra de Medicină și Bioetică „Părintele Ilie Moldovan” la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud, județul Alba. Această inițiativă este organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și Mănăstirea Oașa.

Evenimentul vizează atât studenții din domeniul medical și farmaceutic, cât și din alte arii înrudite, precum și profesioniștii activi în diverse ramuri ale medicinei. Scopul acestei tabere este de a oferi posibilitatea de a îmbina convingerile spirituale cu cunoștințele medicale, îmbogățind astfel trăirea sufletească și profesională. Pe parcursul celor zece zile de tabără, participanții vor fi încurajați să se integreze în activitățile mănăstirii și să interacționeze cu specialiști din domeniu, schimbând cunoștințe și dezbătând subiecte de interes comun, cu accent pe dezvoltarea integrală a individului, atât pe plan fizic, cât și sufletesc.

Fiecare zi va începe cu participarea la Sfânta Liturghie, care se desfășoară în jurul orei 06:30. Dimineața, participanții vor avea ocazia să se implice în activitățile zilnice ale mănăstirii, iar la prânz și seara vor avea parte de conferințe și workshop-uri medicale.

Programul conferințelor abordează diverse aspecte ale domeniului medical.

Sâmbătă, 26 august, va susține o conferință Prof. Dr. Irinel Popescu, medic primar în chirurgie generală, profesor de chirurgie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cunoscut ca pionier în domeniul transplantului hepatic din România. Începând cu ora 14:00, el va aborda tema „Știința și credința în contextul actului terapeutic”.

Duminică, 27 august, de la ora 14:00, Dr. Marius Smărăndoiu, medic generalist și dentist implantolog, va organiza un workshop despre Urgențele Medicale.

Luni, 28 august, de la ora 14:00, Dr. Michael-Bogdan Mărgineanu, cercetător postdoctoral în neuroștiința cancerului la Institutul „Francis Crick” din Londra, va vorbi despre Metabolismul energetic și apărarea antioxidantă în contextul cancerului și sistemului nervos.

Marți, 29 august, de la ora 18:30, Dr. Ciprian Fișcă, medic specialist cardiolog, va susține un workshop despre Electrocardiogramă.

Miercuri, 30 august, de la ora 14:00, Dr. Ioana Natalia Miloș, asistent universitar și medic endocrinolog, va aborda fiziologia sistemului endocrin.

Joi, 31 august, de la ora 14:00, Dr. Monica-Daniela Cotarcă, cercetător științific post-doctoral și asistent universitar, va discuta despre detecția și clasificarea tumorilor craniene prin tehnici Deep Learning Machine și principiile de bioetică medicală.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, vor avea loc prelegeri legate de bioetică medicală, cu participarea lui Oana Iftime și Alexandru Iftime, biologi cu experiență în protecția naturii și bioetică.

Prezența la aceste conferințe nu este condiționată de participarea la întreaga tabără. Cei interesați pot contacta organizatorii pentru detalii suplimentare la numărul de telefon 0720014355 (Maria).

Persoanele interesate să participe pot completa formularul de înregistrare la link-ul: https://goo.by/z5NFK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.