Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în colaborare cu organizațiile studențești EMSA (English Medical Students’ Association) și CMC (Corporation Médicale Cluj), în parteneriat cu Ambasada Franței din România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează cea de-a noua ediție a Seminarului de Integrare pentru Studenții Internaționali. Evenimentul, desfășurat în perioada 25-29 septembrie 2023, include activități paralele denumite „Pre-rentrée 2023” și „Welcoming Days 2023” și este dedicat studenților care au fost admisi în anul I la programele de studiu oferite în limba franceză și engleză de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

“Prin acest seminar, dorim să îi sprijinim pe tinerii studenți, care provin din peste 60 de țări, de pe șase continente, în a descoperi un Cluj prietenos, divers și modern și să se simtă cu adevărat ca acasă pe parcursul anilor de studiu. În fiecare an, depunem eforturi pentru a oferi tuturor studenților facilitățile necesare și un mediu propice pentru studiu, dezvoltare și descoperirea tuturor oportunităților pe care orașul Cluj-Napoca le pune la dispoziție. Drept dovadă, suntem universitatea cu cei mai mulți studenți internaționali, peste 3000”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și inițiatoarea acestui proiect.

Seminarul include o zi a porților deschise, care constă într-o vizită la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, o excursie ghidată prin oraș, întâlniri cu tutorii în cadrul programului de tutorat-mentorat dezvoltat în universitate, sesiuni de inițiere în limba română, conferințe de introducere în cultura românească, prelegeri și ateliere despre tehnici de învățare eficientă în domeniul științelor de sănătate. Ca noutate, această ediție a seminarului include un modul intitulat „Etică și integritate academică. Profesionalism medical”. În cadrul sesiunii administrative, studenții au primit informații despre permisul de ședere, înregistrarea rezidenței în România, asigurarea locuinței, sistemul de sănătate din România și alte informații utile.

În aceeași săptămână, studenții români din anul întâi participă la „Zilele Bobocilor”, un program de integrare și adaptare la mediul universitar din Cluj-Napoca. Cele trei facultăți din cadrul UMF vor organiza întâlniri și activități introductive în colaborare cu organizațiile studențești din universitate: OSM (Organizația Studenților Mediciniști), OSS (Organizația Studenților Stomatologi) și OSF (Organizația Studenților Farmaciști).

Anul universitar 2023-2024 va începe la UMF Cluj-Napoca pe 2 octombrie și va fi inaugurat printr-o festivitate la care vor participa membri ai comunității academice. În acest an, 600 de studenți internaționali și 1.050 de studenți români își vor începe parcursul educațional la universitatea clujeană, care numără în total 9.000 de studenți la toate nivelele de învățământ (licență, masterat și doctorat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.