Sursă foto: stiridecluj.ro

În Ardeal va fi construit un nou domeniu schiabil în comuna Rodna din județul Bistrița-Năsăud. Proiectul va include peste 20 de kilometri de pârtii și se estimează că va necesita o investiție totală de 50 de milioane de euro.

Finanțarea pentru construirea domeniului schiabil va fi asigurată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin plăți multi-anuale. Primarul comunei se așteaptă ca semnarea contractului cu Ministerul Turismului să aibă loc până la sfârșitul acestui an, conform informațiilor furnizate de Bistrițeanul.ro.

Se estimează că finalizarea completă a lucrărilor la domeniul schiabil va dura aproximativ 3 ani.

„Va avea între 18 și 22 de km de pârtii de schi cu tot cu bretelele de legătură. Pornește de la o altitudine de 1.000 de metri și ajunge la 1.700 de metri. Cea mai lungă pârtie de schi va avea 4,2 kilometri. Sunt 6 pârtii de schi și 4 bretele de legătură. Vom avea pârtii albastre, una roșie și negre”, a precizat primarul Valentin Grapini pentru sursa citată.

Pe lângă pârtiile de schi, vor fi construite și diverse restaurante și facilități de cazare la baza domeniului. De asemenea, acesta va fi deschis și în sezonul cald, fiind echipat cu telescaun și telegondolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.