Jandarmii clujeni l-au amendat pe interpretul Gheboasă pentru „versuri vulgare și rasiste” la festivalul UNTOLD. În plus, el a fost reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Jandarmeria Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și, după analiza imaginilor, a decis să îl amendeze cu 1.000 de lei pe trapper.

„A fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru «proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora»”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Aceștia au sesizat și CNCD „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”.

Prestația lui Gheboasă de la festivalul UNTOLD din Cluj, de sâmbătă, 5 august, a stârnit polemici aprinse, după ce trapperul a cântat o piesă care conține cuvinte obscene.

Cine e Gheboasă

Gheboasă, pe numele real Gabriel Gavriș, are 21 de ani. S-a născut în Târgoviște, dar trăiește în București și s-a făcut remarcat datorită unei melodii lansate la jumătatea anului 2022, piesă al cărei videoclip a adunat peste 12 milioane de vizualizări pe YouTube, scrie protv.ro.

Gheboasă are succes și pe TikTok, acolo are sute de mii de urmăritori și milioane de like-uri la clipurile postate.

După prestația de la UNTOLD, Gheboasă a declarat că vrea să ajungă preşedintele Partidei Romilor.

„Eu sunt țigan, nu sunt român și am văzut că aveți o legătură foarte strânsă cu Victor Ponta și aș dori să îl înștiințați cumva că îmi doresc să ajung președinte la Partida romilor. Dacă se poate să facă cumva, să mă aducă în funcție”, a spus Gheboasă la România TV.