Sursă foto: servuscluj.ro

Full Moon Creative Lab, un proiect dedicat scenariștilor de seriale de gen thriller, horror și fantasy, a ales participanții și cele trei proiecte la care se va lucra creativ pe parcursul a trei rezidențe. Această inițiativă este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și beneficiază de sprijinul Programului Europa Creativă. Prima rezidență va avea loc la sfârșitul lunii octombrie în Transilvania.

Laboratorul Full Moon Creative Lab reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea programului Full Moon Script Contest, inițiat de TIFF în 2020.

Din peste 70 de proiecte înscrise în cadrul apelului deschis în perioada iunie-septembrie, juriul a selectat 12 scenariști care vor avea ocazia să participe la rezidențele programate pentru octombrie 2023, martie și iunie 2024. Aceștia vor putea să-și dezvolte abilitățile într-un mediu creativ, lucrând alături de experți internaționali din industria filmului.

Cele trei proiecte selectate au fost create de către scenariștii Adina Istrate (România), autorul thrillerului „Aurora”, Giulio Rizzo (Italia), creatorul proiectului horror-fantasy „ICU – Immortal Care Unit”, și Barbara Skubic (Slovenia), autoarea thrillerului „Negative Split”.

În cadrul primei rezidențe creative, cei trei scenariști menționați se vor alătura altor nouă autori de scenarii din țări precum România, Italia, Irlanda, Ungaria, Slovenia, Polonia și Bulgaria. Aceștia vor fi împărțiți în trei echipe de scenariști, fiecare având un facilitator din industria filmului pentru a îi ghida în procesul creativ.

Primul Full Moon Creative Lab va culmina cu o sesiune de prezentare (pitching) în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie 2024. Scenariile vor fi prezentate în fața unor profesioniști influenți din industrie, inclusiv producători, agenți de vânzări, reprezentanți ai televiziunilor și platformelor de streaming de top, oferind astfel șansa proiectelor de a găsi sprijin pe piață.

Full Moon Creative Lab este un laborator creativ anual care se va desfășura în Transilvania, oferind scenariștilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu stimulativ, cu sprijinul experților internaționali din industrie. Scopul proiectului este să îmbunătățească procesul de creație pentru scenariști, conectând talente din domeniul filmului din întreaga Uniune Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.