Cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, PSD nu a stabilit public pe cine va desemna candidat la Primăria Capitalei. Gabriela Firea, fostul edil, aspirantă la un mandat în 2024, susține că așteaptă un răspuns de la liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, cu privire la „scenariul” potrivit căruia ea nu ar mai fi favorită la Primăria Municipiului București.

Gabriela Firea susține că Marcel Ciolacu trebuie să iasă în public și să spună clar, dacă el va candida sau nu la Primăria Capitalei. Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice „moratoriu” al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării conducerii partidului.

Cine se teme că pierde conducerea PSD. Firea, dispusă să „cedeze”, în anumite condiții

„Scenariul” potrivit căruia Ciolacu ar putea candida la Primăria Capitalei, iar Ciucă la alegerile prezidențiale, a fost lansat „pe surse”, în ipoteza în care alegerile s-ar comasa.

Am văzut de asemenea o altă discuţie şi o altă temere, că potenţialul candidat la Primăria Capitalei şi în cazul în care ar câştiga, indiferent de numele său, ar fi un potenţial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenţii la preşedinţia partidului. Eu sunt dispusă să propun şi să susţin orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, a precizat Gabriel Firea, la B1TV.

Gabriela Firea: „Nu aș folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică”

Firea

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, susține că singurul scop pentru care își dorește să candideze la Primăria Capitalei este: „munca pentru bucureșteni”.

„Eu una sunt dispusă să susţin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credinţă, faptul că mi-aş dori să pot să muncesc pentru bucureşteni. Nu aş folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcţii”, a subliniat Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, liderul PSD și actualul premier al României, Marcel Ciolacu, nu crede că locul din fruntea partidului îi poate fi luat atât de simplu.

„Nu cred că este o conspiraţie. Nu cred că există forţe străine acum care vor să îndepărteze pe Marcel Ciolacu sau PSD-ul, sau vor să creeze un anumit trend”, spune Ciolacu. Fără să deranjez pe nimeni o spun răspicat: asta înseamnă când dreapta conduce România! La acest lucru duce când dreapta conduce România”, a explicat Marcel Ciolacu, recent, într-o declarație de presă.