Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj se implică în modernizarea drumurilor din comuna Măguri-Răcătău. Autoritatea județeană a emis autorizația de construire pentru modernizarea a peste 10 km de drumuri de interes local din localitățile Măguri și Muntele Rece.

Se urmărește modernizarea mai multor drumuri comunale și străzi, printre care se includ:

  • DC 110C, care începe de la drumul județean DJ 107T și ajunge în satul Măguri;
  • DC 111 – două segmente, care pornesc din localitatea Măguri Răcătău și se termină în satul Măguri;
  • Strada Vinchiș-Căsoaie, situată pe partea stângă a drumului comunal DC 110C;
  • DC 110 din interiorul satului Muntele Rece.

În prezent, toate cele cinci segmente de drumuri locale se află într-o stare avansată de degradare, reprezentând un pericol pentru siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. De asemenea, absența șanțurilor și a podețelor duce la o drenare inadecvată a apelor de precipitații, acestea scurgându-se direct pe carosabil.

Având în vedere această situație, Primăria comunei Măguri-Răcătău a inițiat un proiect de investiții pentru a îmbunătăți starea drumurilor. Proiectul vizează modernizarea lor în profunzime.

Noul sistem rutier va beneficia de patru straturi – balast, piatră spartă, strat de legătură și strat de uzură. În plus, vor fi amenajate intersecții cu drumurile laterale, vor fi construite șanțuri și rigole din beton și vor fi realizate accese la proprietăți. La finalizare, se va efectua asfaltarea integrală, urmată de semnalizarea verticală și orizontală a carosabilului.

Valoarea totală a investiției este de 21.670.000 lei, iar finanțarea este asigurată prin programe naționale destinate dezvoltării comunităților rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.