Actorul clujean Cristian Grosu a povestit pe contul său de pe o rețea de socializare momentul în care, intrând în scenă printre spectatori la o reprezentație cu Hamlet, a observat în primul rând două spectatoare care mâncau șaorma „cu de toate”, scrie portalul local de știri Actual de Cluj.

„Pe când jucam Hamlet la TNC (Teatrul Național Cluj- n. red.), două domnișoare (trecute) care stăteau în primul rând, chiar după începerea spectacolului, au început să mănânce shaworma (credeți-mă că nu e o glumă) cu de toate. Probabil au așteptat să se facă întuneric în sală… Pentru că personajul meu intra din sală printre spectatori, am reușit să le atrag atenția. În orice caz, gestul lor, gestul de a mânca într-o sală de spectacole, mi se pare de un extrem prost gust. Nu mai vorbesc despre ținută, telefon mobil, ș.a.m.d. Mi se pare mai mult decât corect să întrerupi un spectacol dacă spectatorii dau dovadă de prostie cronică”.

Comentariul actorului vine după ce, în această săptămână, actorul Andrew Scott a povestit că a întrerupt faimosul monolog al lui Hamlet, pe scenă, când a observat că un spectator trimitea e-mail-uri de pe laptop. S-a întâmplat în 2017, dar Scott a făcut dezvăluirea într-un interviu recent.

„Când îl jucam pe Hamlet, un tip și-a scos laptopul, nu telefonul, laptopul, în timp ce eu eram în mijlocul monologului A fi sau a nu fi”, a spus acesta. ”Am făcut o pauză și [echipa de scenă] mi-a spus: mergi mai departe, și mi-am spus, nici gând. Și nu și-a dat seama, mă oprisem de multă vreme”, a adăugat el.

Scott a spus că abia după ce femeia care îl însoțea pe utilizatorul laptopului i-a dat un ghiont el și-a pus computerul deoparte.

Cristian Grosu e angajat al Teatrului Naţional din Cluj din anul 2006. Hamlet a avut premiera la TNC în septembrie 2012.