Cei doi bărbați au fost găsiți morți alături de opt vaci pe care le aveau la păscut miercuri, 12 iulie, în comuna Săcuieu din județul Cluj. Cauza decesului nu a fost stabilită cu exactitate, însă autoritățile bănuiesc că au fost loviți de un fulger.

Polițiștii clujeni din Huedin au fost sesizați în jurul orei 21.40 „despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite decedate 8 bovine, posibil prin fulgerare, iar cei doi bărbați, îngrijitori ai animalelor, nu au fost identificați în respectiva zonă”, potrivit unui comunicat transmis de IPJ Cluj, citat de site-ul local Monitorul de Cluj.

Au fost demarate verificări, iar în jurul orei 23.00, cei doi bărbați, de 43 și 44 de ani au fost identificați.

Un echipaj medical sosit la fața locului a constatat decesul acestora, iar ulterior trupurile au fost transportate la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei.

„În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că cele două cadavre prezentau urme vizibile de leziuni. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat IPJ Cluj.

Clujul se află astăzi, 13 iulie, la fel ca mare parte din țară, sub alertă cod portocaliu de furtuni, valabilă până mâine, 14 iulie, ora 08.00.