Dmitri Peskov a găsit o scuză războiului din Ucraina. Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin a spus că lovitura de stat de la Kiev a dus la tragediile de astăzi din Ucraina.Dmitri Peskov a declarat că lovitură de stat militară care a avut loc la Kiev în urmă cu 10 ani a dus la răsturnarea guvernului legitim. Acesta este şi motivul situației din Ucraina, a subliniat secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin.Dmitri Peskov a făcut această declarație într-un interviu cu jurnalistul de la Rossia-1, Pavel Zarubin. Acesta a publicat un fragment din interviu pe canalul său Telegram.Dmitri Peskov dă vina pe evenimentele de acum 10 ani din Ucraina
Dmitri Peskov și-a exprimat regretul în legătură cu declarația șefului Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia Euromaidanul din Ucraina a marcat dorința de libertate. În opinia sa, a fost răsturnat Guvernul legitim.„Este păcat, pentru că, probabil, niciodată în istoria modernă a Europei o lovitură de stat cu folosirea forței nu a fost percepută ca o sărbătoare. Atunci a avut loc o lovitură de stat, a fost răsturnat Guvernul legitim. Şi a fost răsturnat în ciuda garanțiilor semnate de același state europene”. Este explicaţia dată de Dmitri Peskov, reprezentantul Kremlinului.
Dmitri Peskov, despre Ucraina. Sursa foto: FacebookÎn Ucraina au înflorit sentimentele ultranaționaliste
Dmitri Peskov a mai subliniat faptul că răsturnarea Guvernului de atunci a dus la apariția unui regim periculos la Kiev.„Pentru Ucraina, acest lucru a dus la înflorirea mai întâi a sentimentelor ultranaționaliste, iar apoi a celor deschis naziste. Mai departe a dus la apariția unui regim la Kiev, care s-a dovedit a fi periculos pentru noi şi s-a dovedit a fi periculos şi pentru o parte din poporul său, am în vedere rușii și, din păcate, acest lucru continuă cu tragediile pe care le vedem în fiecare zi în Ucraina”, a adăugat Peskov.Potrivit afirmaţiilor acestuia, este greu de imaginat că autoritățile SUA și ale Europei s-ar bucura de lovituri de stat în țările lor.„Este puțin probabil să fie fericiți. Dar un astfel de populism ușor în afacerile internaționale, din păcate, este acum la modă în Europa. Acest lucru nu aduce nimic bun”, a concluzionat reprezentantul Kremlinului.