DJ Boroş, pe numele real Mihai Bogdan Pop, un artist devenit celebru în anii ’90 pentru piesa „Dozatorul”, aflat în Italia, urmează să fie extrădat în acest weekend în România, au declarat vineri, 24 noiembrie, surse judiciare pentru Libertatea.

Mihai Pop, acum în vârstă de 47 de ani, figurează în evidențele Poliției Române ca fiind „Most Wanted”, urmărit internațional pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. DJ Boroş a fost arestat preventiv în octombrie 2016, în urma unor percheziţii sub acuzaţia de trafic de mintori, pornografie infantilă şi şantaj.

Concret, procurorii DIICOT l-au acuzat acum 7 ani pe DJ Boroș că a ademenit două minore de 11 şi 13 ani, cărora le-a promis cadouri şi că le va face „vedete”.

„Există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013 şi până în prezent, inculpatul Pop Mihai Bogdan, profitând  de starea de vădită vulnerabilitate a două persoane vătămate minore (în vârstă de 11 şi 13 ani la data faptelor) ce proveneau din familii nevoiaşe, le-a ademenit, în sensul că le-a promis cadouri, precum şi că le va face „vedete”, cu  scopul de a realiza fotografii cu conţinut sexual explicit şi de a întreţine cu acestea relaţii sexuale”, a transmis DIICOT pe 7 octombrie 2016.

În iulie 2021, el a fost condamnat definitv de Tribunalul Cluj la 10 ani de închisoare cu executare.

Mihai Pop urmează să fie extrădat din Italia în noaptea de 24 spre 25 noiembrie și va ajunge pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 00.30, au precizat sursele citate pentru Libertatea.