Anunţul privind destituirea directorului aeroportului din Braşov, inaugurat anul acesta, a fost făcut de către jurnaliştii de la newsbv.ro.

 

Jurnaliştii locali notează că motivele care au stat la baza revocării din funcţie a lui Alexandru Anghel sunt ”lipsa de comunicare şi transparenţa luării unor decizii, neîndeplinirea unor sarcini transmise, dar şi acţiuni care au adus prejudicii funcţionării aeroportului, ba chiar a pus în pericol funcţionarea acestuia”.

 

Contactat telefonic, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ciprian Sterpu, a declarat, pentru News.ro, că nu a fost prezent la şedinţa Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav şi nu poate confirma informaţia. 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică-Constantin, nu a putut fi contactat pentru a confirma datele publicate în presa locală.

 

Demiterea lui Alexandru Anghel de la conducerea aeogării din Braşov are loc la scurt timp după ce compania DAN AIR făcea publică o informaţie în acest sens. 

 

”Mutarea operaţiunilor companiei aeriene româneşti DAN AIR, de la Braşov, la Bacău, a generat un val de nemulţumiri, atât în rândul pasagerilor, cât şi în rândul autorităţilor care trebuiau să faciliteze transportul aerian pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Rămase cu o singură companie aeriană şi fără niciun operator bazat la Braşov, autorităţile centrale şi locale au început căutarea vinovaţilor şi au decis că directorul Aeroportului Braşov, Alexandru Anghel, ar trebui să fie demis. DAN AIR se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie şi consideră că problemele aeroportului din Braşov (orarul de zbor redus şi lipsa dotărilor pentru operare în condiţii de vizibilitate redusă) nu se vor rezolva prin asemenea decizii”, transmitea, marţi, compania aeriană, într-un comunicat de presă.