Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a anunțat că din toamna trecută până acum au fost puși în pământ 2428 de arbori cu balot de mari dimensiuni în diverse zone ale orașului, iar în această primăvară se intenționează să se planteze alți 400 de arbori. Printre speciile de arbori plantate se află tei, salcâmi, frasini, arțari, platani, prunus cerasifera, prunus serulata, paulownia sau ginkgo-biloba.

” Peste 2400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în municipiu. La aceștia se adaugă plantările realizate de Primărie în parteneriat cu companii private, precum cei 100 copaci plantați în Parcul „Iuliu Prodan” (de către firma Yonder) și nu includ puieți, respectiv arbuștii plantați în toate proiectele în derulare, plante perene și anuale.

Copacii au fost plantați în fiecare cartier, pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri și alte spații verzi, respectiv în cadrul proiectelor de regenerare urbană – precum Rethinking Someș, Parcul Feroviarilor sau Parcul Armătura.” a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.