Sursă foto: stiridecluj.ro

Meteorologii de la Accuweather au indicat data sosirii primăverii în Cluj-Napoca și în orașele din Ardeal.

În zilele următoare se vor înregistra temperaturi scăzute, dar începând cu mijlocul săptămânii 25 – 31 martie se așteaptă să vină căldura.

”Până vineri dimineață, ora 10:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit cantitățile de precipitații posibil a se înregistra în toate zonele țării, valorile acestora fiind cuprinse între 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem să consemnăm chiar valori de 25-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, vorbim de o vreme care va fi caracterizată de valori la nivelul maximelor de cel mult 13…14 grade în partea de sud vest, acolo unde și la această oră consemnăm 12…14 grade Celsius, în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică, doar 2…3 grade Celsius.

De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius. De altfel, ecartul termic la scara întregii țări, de sâmbătă, 10…17 grade, inclusiv în Capitală, o maximă de 14…15 grade Celsius”, a precizat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.