Peste 70 de milioane de euro au rămas la Cluj-Napoca după festivalul UNTOLD, în timpul căruia participanții au cheltuit, în medie, 700 de euro pe zi, informează organziatorii festivalului, citați de Agerpres.

Organizatorii UNTOLD au anunțat că banii chelțuiti de participanți au fost folosiți pentru cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş și reprezintă „o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 70 milioane euro”.

La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate de organizatori şi partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale etc., cei veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, în cele patru zile de festival, cel puţin 700 euro.

Organizatorii festivalului UNTOLD:

Organizatorii UNTOLD au precizat că banii cheltuiţi de cei care au venit la festival se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, în încasările pentru afacerile locale sau la proprietarii de apartamente, case şi pensiuni care au închiriat proprietăţile.

Potrivit sursei citate, alte 1,8 milioane de euro sunt investite de UNTOLD în stadionul Cluj Arena, Parcul Central şi Sala Polivalentă.

Festivalul UNTOLD a avut loc anul acesta în perioada 3-6 august și a ajuns la cea de-a opta ediție. Peste 420.000 de participanţi şi 250 de artişti au participat în cele patru zile şi patru nopţi de festival.

Organizatorii estimează că, din totalul participanţilor, 35% sunt din judeţul Cluj, urmat de Bucureşti, Timişoara şi restul ţării, iar peste 25% sunt oameni veniţi din străinătate, cu o creştere de 10% faţă de anii precedenţi.