Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a primit oficial o notificare cu privire la faptul că proiectul privind „Reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” a fost selectat pentru finanțare.

„Ceea ce urmărim să realizăm prin intermediul acestei investiții, pe care ne dorim să o demarăm în cel mai scurt timp posibil, este atât reducerea costurilor, cât și creșterea gradului de confort al pacienților. Facem tot ceea ce ține de noi pentru ca spitalele clujene să beneficieze de cele mai moderne dotări și de infrastructura optimă de realizare a unui act medical de cea mai bună calitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Principalele lucrări planificate pentru sediul instituției medicale subordonate Consiliului Județean, situat pe strada Viilor nr. 46-50, includ reabilitarea termică a elementelor de învelitoare ale clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, echiparea cu ventiloconvectoare pentru asigurarea confortului termic și schimbarea corpurilor termice în blocul operator.

Investiția la nivelul corpului principal al clădirii, denumit corpul A, cuprinde, de asemenea, implementarea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, utilizând panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea alternativă de energie electrică și renovarea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

Corpul A, cu regimul de înălțime D+P+9E, este destinat în principal spitalizării continue în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie și chirurgie generală, serviciile medicale fiind oferite în medie la 12.000 de pacienți spitalizați anual, având la dispoziție 403 paturi. Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este unicul centru cu acest profil în Transilvania și una dintre cele două unități medicale multidisciplinare de acest tip din țară.

Proiectul, evaluat la 16.259.939,49 lei, TVA inclus, a fost depus pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.