Sursă foto: zcj.ro

Luni, Consiliul Local a aprobat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru construcția școlii din cartierul Bună Ziua. În cadrul acestui proiect, se va construi și un drum de acces cu două benzi de circulație, se vor amenaja o pistă de biciclete și un traseu pietonal.

”E nevoie de o școală că de aer în Bună Ziua, în prezent copiii merg la alte școli din cartiere. Trebuie să atragem atenția că nu e normal să așteptăm aproape 3 ani pentru finalizarea documentației. Avem peste 10.000 de copii în plus în școlile din Cluj-Napoca. Construcția de noi școli trebuie să meargă mai repede. Cerem un calendar mai strâns pentru pașii următori”, a afirmat Alexandra Oana, consilier USR.

Pe terenul unde va fi construită școala cu două etaje, limitat de strada Bună Ziua la nord, strada Augustin Buzura la est și parcele private sau terenuri încadrate în zona verde la sud, se va ridica o clădire amplă și modernă.

Aceasta va include 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și o sală de sport, precum și spații tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă și spațiu dedicat serviciilor medicale (cabinet stomatologic, cabinet logopedic/psihologic, cabinete medicale și sală de tratament). De asemenea, va fi prevăzută o sală de lectură, echipată cu un depozit de carte pentru elevi, cu o capacitate de 110 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.