Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a finalizat și a recepționat lucrările finanțate din fonduri europene pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene.

Aceste lucrări au inclus:

Modernizarea și reabilitarea DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – DN 16;
Modernizarea și reabilitarea DJ 172A, între limita cu județul Bistrița-Năsăud și Țaga, ca parte a Lotului 1 al Drumului Bistriței;
Modernizarea drumului județean DJ 161 (DN 16) Gădălin – Bonțida – DN 1C, ca parte a Lotului 2 al Drumului Bistriței.
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a efectuat joi, 11 aprilie 2024, o vizită la fața locului pentru a inspecta traseul afectat.

Lucrările, care au fost executate în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței”, au fost de mare complexitate și anvergură. Acestea au cuprins:

Modernizarea platformei drumului pe întreaga lungime a sectoarelor și asfaltarea acestora în două straturi (binder și strat de uzură);
Realizarea consolidărilor pe o distanță de 4,5 kilometri;
Construirea de drenuri pe o distanță de 11,5 kilometri;
Instalarea a 12,25 kilometri de rigolă carosabilă;
Montarea parapetelor de siguranță;
Amenajarea a aproape 10.000 de metri pătrați de lucrări hidrotehnice, precum și reabilitarea a trei poduri.

De asemenea, au fost realizate podețe transversale, acces la proprietățile din zonele Vaida Cămăraș, Palatca, Petea, Chiriș, Sucutard și Țaga, trotuare, acostamente, și lucrări de canalizare tehnică pentru montarea fibrei optice și serviciile de telefonie, precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Valoarea totală a proiectului a fost de 117.519.897,90 lei (TVA inclus), și a fost finanțată în proporție de 98% din fonduri europene și 2% din bugetul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.