Potrivit comunicatului MAE ungar, cu ocazia anunţului privind noua investiţie a companiei daneze LEGO Manufacturing Ltd., ministrul a declarat că, în perioada 2023-2025, compania îşi va extinde capacităţile de ambalare şi depozitare, în valoare de 54 de miliarde de forinţi (137,49 milioane euro). Dezvoltarea va fi susţinută de statul ungar cu 4,3 miliarde forinţi (10,96 milioane euro), contribuind la crearea a 300 de noi locuri de muncă.

În discursul său, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că pentru producătorul de jucării este importantă funcţionarea ecologică şi, prin urmare, în viitor, va investi, de asemenea, în extinderea parcului său cu panouri fotovoltaice şi în utilizarea energiei geotermale, ceea ce va consolida poziţia Ungariei în rândul celor 20 de ţări din lume care sunt capabile să îşi sporească performanţa economică, reducându-şi în acelaşi timp emisiile.

“Până la sfârşitul acestui an, vom dubla suma investiţiilor, care va fi cea mai mare de până acum. Recordul de anul trecut, de 6,5 miliarde de euro, va fi urmat în acest an de un record de 13 miliarde de euro. Până în prezent, exporturile au crescut cu 10%, iar investiţiile aduse prin sistemul de stimulare a investiţiilor au creat, faţă de anul trecut, cu 50% mai multe locuri de muncă” a adăugat Péter Szijjártó.

Szijjártó a declarat că există speranţe ca, după reducerea inflaţiei, de anul viitor să poată fi reclădită şi creşterea economică a Ungariei.

Politicianul a lăudat şi “dezvoltarea uimitoare” din ultimii ani a Ungariei de Est şi a subliniat că prin munca asiduă s-a reuşit să se echilibreze capacitatea Ungariei de a atrage capital. Ca exemplu, acesta a menţionat că, din anul 2014, la Nyíregyháza, s-au luat 18 decizii majore de investiţii care au fost susţinute financiar de Guvernul ungar.