Sursă foto: stiridecluj.ro

Consiliul Județean Cluj a aprobat Planul operativ de acțiune pentru iarna 2023-2024 pe drumurile județene, care va fi valabil până la data de 30 aprilie 2024.

Acest plan a implicat analiza și clasificarea întregii rețele de drumuri județene, cu o lungime totală de 1.228,314 de km, în funcție de nivelurile de viabilitate. S-au stabilit proceduri standard de intervenție pe parcursul sezonului rece. În funcție de importanța și traficul înregistrat pe fiecare sector, legătura cu localitățile, precum și alte criterii obiective, drumurile au fost împărțite în patru niveluri. Această clasificare a determinat ordinea și programul de intervenție, tipurile de operațiuni, materialele utilizate și altele.

Planul include și modalitatea de conducere și coordonare a acțiunilor, sistemul de informare a celor implicați, numărul bazelor de deszăpezire pentru fiecare tronson de drum, pentru a asigura o intervenție eficientă, echipamentele și mijloacele de transport care vor fi utilizate, precum și cantitățile și tipurile de materiale, carburanți și lubrifianți.

În ceea ce privește împărțirea pe niveluri de intervenție, nivelul I de viabilitate, care implică intervenția în cel mai scurt timp, include 26 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală de 469,532 km. Nivelul II cuprinde 38 de drumuri județene, care asigură legătura cu centrele de comună, cu o lungime totală de 364,417 km. Nivelul III de viabilitate include 40 de drumuri județene, cu o lungime de 284,998 km. Nivelul IV, cu o lungime de 109,367 km, este format din 16 sectoare de drumuri județene cu trafic extrem de redus.

Prestatorii serviciilor de deszăpezire a drumurilor județene sunt următorii:

  • Lotul 1 – zona Huedin: Maxi Prest RCE SRL;
  • Lotul 2 – zona Gilău: Maxi Prest RCE SRL;
  • Lotul 3 – zona Turda: Maxi Prest RCE SRL;
  • Lotul 4 – zona Gherla: Opentrans SRL;
  • Lotul 5 – zona Dej: SC Diferit AG SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.