Sursă foto: stiridecluj.ro

Comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj a aprobat construirea unui ansamblu imobiliar de proporții mari în comuna Baciu, cu un total de 1.600 de apartamente, în ciuda problemelor de trafic existente în zonă.

Firma Bio Green House va fi responsabilă de construirea acestui ansamblu pe o suprafață de 15,5 hectare, care va include, pe lângă apartamente, și o creșă, o școală, o grădiniță, un parc de joacă pentru copii, precum și unități comerciale și de servicii. Patronii firmei sunt Daniel Susan și Alexandra-Mariana Ranta.

Locuitorii din zonă se opun acestui proiect masiv, deoarece consideră că traficul va fi afectat de noile blocuri, având în vedere că infrastructura rutieră existentă nu este adecvată pentru volumul de trafic către Cluj-Napoca.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, sugerează construirea unui nod rutier cu sens giratoriu pentru a facilita accesul la drumul național.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține acest proiect și consideră că problema traficului trebuie rezolvată de Primăria din Baciu, care ar trebui să efectueze un studiu de fezabilitate. Cu toate acestea, este evident că traficul va fi grav afectat de aceste noi blocuri, potrivit opiniei exprimate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.