Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că „nu mai este timp pentru surprize” în ceea ce priveşte numele de pe lista comună PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare şi se va apela la resursa umană existentă în cele două partide.

Ciucă a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Beclean, că decizia Ramonei Chiriac de a nu mai candida a fost „o surpriză” pentru conducerile PNL şi PSD.

„Surpriza a fost pentru dumneaei când a fost nominalizată. Ieri am fost surprinşi şi noi prin această decizie. Ca atare, în momentul de faţă, după ce au avut loc BPN la PNL şi CPN la PSD, nu cred că mai este timp pentru surprize şi ne vom baza pe resursa umană a partidului şi pe cei care au fost deja nominalizaţi şi aprobaţi în birourile de conducere ale fiecărui partid”, a declarat Ciucă în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, la Beclean, potrivit Agerpres

Liderul PNL a precizat că decizia privind primul loc pe lista comună PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare ar putea fi luată luni, în cadrul şedinţei coaliţiei.Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a validat, joi, candidaţii liberali de pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare.

Potrivit deciziei, candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.Lista aprobată joi de Consiliul Politic Naţional (CPN) al PSD îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea.