Circulaţia a trei trenuri de călători a fost afectată duminică dimineaţă după ce pantograful unui tren s-a rupt, în județul Cluj, în apropierea stației Dej. Pentru a remedia defecțiunea a fost necesară scoaterea de sub tensiune a staţiei de cale ferată Dej, scrie News.ro.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 4.25, la introducerea pe trenul R 4303 (CFR Călători) a locomotivei, s-a rupt pantograful. În intervalul 4.35 – 5.40, personalul de specialitate al SRCF Cluj a intervenit pentru remediere cu drezina pantograf, fiind necesară scoaterea totală de sub tensiune a staţiei CF Dej Călători”.

„Menţionăm faptul că, în intervalul necesar remedierii, pe relaţia Dej Călători – Dej Triaj, trenurile au circulat dublate cu locomotivă Diesel, pusă la dispoziţie de CFR Călători”, a informat duminică Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

A fost afectată circulaţia a trei trenuri de călători: R 4303 (cu pantograful locomotivei rupt) a înregistrat o întârziere de 48 minute; R 4372 a înregistrat o întârziere de 16 minute; R 4110 a înregistrat o întârziere de 27 minute.

„În prezent, în staţia CF Dej Călători, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune electrică pe fir I Dej Triaj – Dej Călători şi pe liniile 1, 2 şi 3, urmând ca în cel mai scurt timp, într-un interval liber de circulaţie să fie remediat definitiv deranjamentul şi să fie redeschise şi liniile 4, 5, 6 și fir II Dej Călători – Dej Triaj”, anunţă compania.