Marcel Ciolacu a lansat noi critici la adresa ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. Premierul a declarat că se vorbeşte prea mult „despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”.

Marcel Ciolacu susține că nu a discutat cu Klaus Iohannis despre o eventuală rechemare în ţară a lui Andrei Muraru. Aşadar, continuă tensiunile între premierul Marcel Ciolacu şi ambasadorul României în SUA

Ciolacu, presiuni la MAE

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat că i-a cerut ministrului de Externe Odobescu să clarifice situaţia.

„Nu este în atributul meu de prim-ministru retragerea unui ambasador, e al președintelui. Singurul lucru pe care l-am făcut, am stat de vorbă cu doamna ministru Odobescu, care este membră a Guvernului României. Vorbim prea mult despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu

Şi continuă: „Nu vreau să vorbesc despre diplomația română care își face datoria peste tot pentru o excepție sau pentru un moment emoțional al unui domn ambasador. De obicei, în viață, în politică și în diplomație, când urci sărind anumite etape la un nivel prea mare, vine un moment când te faci de râs”.

De la ce a plecat scandalul dintr cei doi

Andrei Muraru a declarat că premierul a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice ale premierului.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi Biroul Oval

4

Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.