Creşterea ratelor dobânzilor a impulsionat în trimestrul al treilea randamentele vastelor obligaţiunilor de Trezorerie ale Statelor Unite deţinute de Berkshire, cu peste 5%, în timp ce mai puţine accidente de maşină şi un sezon liniştit al uraganelor din Atlantic au întărit companiile de asigurări auto şi reasigurări Geico.

Profitul operaţional al  Berkshire Hathaway a crescut cu 41%, până la 10,76 miliarde dolari, chiar dacă pierderea netă a Berkshire a crescut de peste patru ori, la 12,77 miliarde dolari.

Berkshire a semnalat, de asemenea, că rămâne precaut cu privire la evaluările acţiunilor şi mediul pieţei bursiere.

Deţinerea de numerar a conglomeratului din Omaha, Nebraska, a crescut la un record de 157,2 miliarde de dolari, suficientă pentru una sau mai multe achiziţii mari, deoarece Berkshire a vândut cu 5,3 miliarde de dolari mai multe acţiuni decât a cumpărat şi a încetinit răscumpărările propriilor acţiuni la 1,1 miliarde de dolari.

Berkshire a raportat, de asemenea, semne de prudenţă în rândul consumatorilor, unde încrederea a scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de inflaţie, a costurilor mai mari de împrumut şi a instabilităţii politice.

Compania feroviară BNSF a transportat mai puţine bunuri de larg consum, în timp ce reducerea achiziţiilor de case a afectat compania sa de intermediere imobiliară omonimă şi companii de produse pentru construcţii, cum ar fi Clayton Homes. Vânzările de RV-uri Forest River şi de îmbrăcăminte Fruit of the Loom au fost, de asemenea, sub presiune.