Categorii
Actualitate

Avansează lucrările pentru creșterea siguranței sanitare la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Lucrările pentru îmbunătățirea siguranței sanitare la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care sunt unități administrative subordonate Consiliului Județean Cluj, sunt în curs de desfășurare. Lucrările la Spitalul de Recuperare sunt finalizate în proporție de 80%, în timp ce cele de la Spitalul de Boli Infecțioase se apropie de finalizare, cu un progres de 74%.

La Spitalul Clinic de Recuperare, lucrările principale includ instalarea unor noi sisteme de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, precum și de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor. De asemenea, au fost adăugate sisteme de alimentare de rezervă cu energie electrică la nivelul parterului și al etajelor 1-8. Printre alte îmbunătățiri se numără instalarea centralelor de tratare a aerului, implementarea unui nou sistem de semnalizare și alarmare pentru depășirea concentrației de oxigen la etajele 1-8 și introducerea unui sistem modern de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu pentru parter și etajele 1-8, precum și pentru corpurile B-I. De asemenea, zona ATI de la etajul 8 a fost dotată cu o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului, iar pentru etajele 1, 2, 7 și 8 au fost create instalații noi pentru fluide medicale.

În ceea ce privește lucrările de la Spitalul de Boli Infecțioase, până în prezent s-au realizat operațiuni precum refacerea tavanelor false și instalarea sistemului de ventilare și tratare a aerului la etajele 1-3 ale corpului A1, precum și la parterul și etajele 1-3 ale corpului A2. De asemenea, pentru cele două corpuri au fost instalate centralele de tratare a aerului.

”Lucrările avansează bine și se îndreaptă în direcția potrivită în ceea ce privește această investiție prin intermediul căreia vom contribui, în plus, la protejarea vieții și a sănătății pacienților. Vom monitoriza, în continuare, ritmul de derulare a operațiunilor astfel încât acestea să respecte graficul stabilit iar beneficiile să fie resimțite cât mai curând”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *