”Artprint SA., prima tipografie privată, prezentă de peste 30 de ani în piaţa din România, a decis, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din luna martie 2024, lansarea unei noi emisiuni de obligaţiuni corporative în valoare de 3 milioane de lei, intermediată de TradeVille. Această decizie urmăreşte consolidarea poziţiei de piaţă a companiei şi diversificarea surselor de finanţare”, anunţă compania.

Prima emisiune de obligaţiuni corporative a companiei, emisă în 2019 şi listată la Bursa de Valori Bucureşti în 2020, a fost rambursată la sfârşitul anului 2023. Compania intenţionează să utilizeze finanţarea atrasă prin a doua emisiune pentru investiţii şi capital de lucru.

„Ne dorim o diversificare a surselor de finanţare printr-o emisiune de obligaţiuni corporative, a doua iniţiativă de acest tip. Am optat pentru finanţare prin piaţa de capital pentru consolidarea unui parteneriat pe termen lung cu investitorii care au fost alături de noi în ultimii ani. Compania se află într-un proces continuu de transformare şi inovare. O parte din resurse vor fi utilizate pentru investiţii de înlocuire a echipamentelor care au ajuns la o durată finală de utilizare. Astfel, urmărim stabilizarea procesului de producţie şi creşterea productivităţii”, afirmă Cezar – Alexandru Răsuceanu, preşedinte Artprint.

Înfiinţată în anul 1990, Artprint este una dintre cele mai importante tipografii private din România, cu o cifră de afaceri de 48,3 milioane de lei în 2023, EBITDA de aproape 3,9 milioane de lei, precum şi un profit net de 0,66 milioane de lei. Pentru anul 2024, tipografia estimează o creştere de 5% a cifrei de afaceri şi are în plan investiţii în utilaje performante de aproximativ 3,7 milioane de lei, constând într-o nouă maşină de tipar plan şi un nou computer to plate (tehnologie de imagistică utilizată în procesele moderne de imprimare).

În prezent, Artprint colaborează cu aproape toate editurile de carte din România şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori pentru acestea, cu un tiraj anual de aproximativ 5,4 milioane de cărţi.

Artprint este o afacere antreprenorială înfiinţată în anul 1990 de către Miron Răsuceanu, preluată începând cu anul 2011 de către fiul acestuia, Cezar – Alexandru. Compania a trecut printr-un amplu program de investiţii şi are peste 150 angajaţi. Compania colaborează cu peste 90% dintre editurile din România. Compania tipăreşte cărţi, manuale şi cărţi şcolare, reviste, ziare şi materiale publicitare pentru agenţii de publicitate, companii multinaţionale, etc.