Sursă foto: stiridecluj.ro

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis două avertizări cod galben pentru viscol și ninsori, valabile în mai multe zone ale țării, inclusiv în județul Cluj.

Prima avertizare meteorologică, intrată în vigoare miercuri la ora 10:00, va rămâne în vigoare până vineri la aceeași oră. ANM anunță intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, însoțite de ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 de metri. În intervalul menționat, vântul va înregistra intensificări cu viteze de 60-80 km/h în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali. Pe creste, în general la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h, generând condiții de viscol. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, vor fi semnalate local și în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în perioada 3 ianuarie, ora 10:00 – 4 ianuarie, ora 22:00, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), se vor înregistra temporar precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.