PMP îi acuză pe liberali că au organizat la Iaşi o întâlnire prezentată în mod fals ca fiind a PMP, cu scopul de a ataca alianţa „Dreapta Unită”. La întrunirea respectivă a participat fostul lider al formaţiunii, Cristian Diaconescu, care a criticat alianţa cu USR, alianţă „năşită” şi parafată de Eugen Tomac.

„Faptul că fostul ministru şi fost lider al PMP, Cristian Diaconescu, a acceptat acest rol umilitor de agent electoral al PNL şi PSD, nu ne surprinde, având în vedere evoluţia sa politică de fost ministru al PSD şi UNPR. În prezent, s-a transformat dintr-un om cu profunde convingeri de stânga, într-un util provocator de dreapta”, transmite PMP-ul pe Facebook.

Redăm comunicatul PMP:

„În atenţia tuturor instituţiilor media din România şi de peste hotare,

Partidul Mişcarea Populară doreşte să facă următoarea precizare, având în vedere atacul fără precedent la care este supusă opoziţia din România de către partidele aflate la putere:

Astăzi, în plină zi de sărbătoare naţională, cu largul concurs al partidelor de la putere, a fost organizată o şedinţă care, în mod fals, este prezentată drept acţiune a Partidului Mişcarea Populară.

În acest sens, facem precizarea că prin aceste acţiuni orchestrate de PNL, acest partid arată cât de mult dispreţuieşte democraţia şi că utilizează orice instrumente pentru a ataca opoziţia.

În ultimele săptămâni, în întreaga ţară, liderii PNL au racolat prin metode totalitare primari ai PMP, iar în prezent, într-un dispreţ total faţă de simbolurile naţionale, au organizat la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române, o şedinţă care este prezentată în mod fals şi diversionist drept şedinţă PMP, cu scopul de a ataca alianţa „Dreapta Unită”.

Faptul că fostul ministru şi fost lider al PMP, Cristian Diaconescu, a acceptat acest rol umilitor de agent electoral al PNL şi PSD, nu ne surprinde, având în vedere evoluţia sa politică de fost ministru al PSD şi UNPR. În prezent, s-a transformat dintr-un om cu profunde convingeri de stânga, într-un util provocator de dreaptă.

Atragem însă atenţia actualei puteri că nu vor reuşi, prin practici folosite de regimurile comuniste, să destabilizeze şi să descurajeze opoziţia din România.

PMP este determinat să lupte alături de partidele de opoziţie împotriva actualei puteri şi va continua să fie parte a alianţei ‘Dreapta Unită’.”