Sursă foto: servuscluj.ro

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, doamna Willemijn van Haaften, și Consulul Onorific, Wouter Reijers, au fost primiți la Cluj-Napoca de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István. Acesta le-a prezentat oportunitățile de afaceri din Cluj, precum și câteva dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale județului.

”Am profitat de vizita Excelenței Sale pentru a prezenta numeroasele atuuri ale Clujului. Ne dorim să învățăm din experiența pozitivă a acestui stat și considerăm că transferul de cunoștințe între specialiștii celor două părți, dar și schimburile de bune practici pot fi piatra de temelie în implementarea unor proiecte sustenabile și reciproc avantajoase”, a afirmat vicepreședintele CJ Cluj, Vákár István.

În timpul întâlnirii, oficialului de rang înalt i-au fost prezentate oportunitățile de afaceri din județul Cluj, precum și potențialul economic și de investiții, alături de cele mai semnificative proiecte în curs de desfășurare la nivelul Consiliului Județean. În acest context, vicepreședintele instituției a abordat subiecte precum construcția Spitalului de Urgență pentru Copii, o structură modernă în sistem monobloc, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere județene, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, precum și Parcurile Industriale Tetarom și beneficiile pe care le oferă investitorilor interesați de dezvoltarea lor în județul Cluj.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre modalitățile prin care forul administrativ județean sprijină dezvoltarea sectorului agroindustrial și susține turismul agricol și cel gastronomic. Domnul Vákár István a făcut o scurtă prezentare a două entități de profil, respectiv Agro Transilvania Cluster și Asociația Produs de Cluj.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Consiliului Județean a evidențiat câteva dintre punctele tari care fac din Cluj o locație extrem de atractivă pentru potențialii investitori, inclusiv statutul său de important centru universitar al țării, precum și forța sa de muncă bine pregătită, înalt calificată și cu cunoștințe de limbi străine, capabilă să facă față oricăror cerințe. Ambasadoarea s-a arătat interesată de cele mai importante investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, a exprimat dorința de a identifica domenii în care pot fi stabilite colaborări și a solicitat mai multe informații despre proiectele de dezvoltare a sectorului agricol în regiunea Transilvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.