Sursă foto: servuscluj.ro

Pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, a avut loc o premieră deoarece acest aeroport devine primul din țară care va dispune de un autobuz electric destinat transportului pasagerilor între terminale și platformele de staționare aeronave.

Pentru această inițiativă, reprezentanții aeroportului au semnat un contract cu firma New Kopel Car Import pentru achiziționarea primului autobuz electric, în valoare de aproximativ 4.400.000 de lei. Scopul acestei achiziții este de a îmbunătăți confortul pasagerilor care călătoresc între terminale și aeronave, iar această investiție va contribui, fără îndoială, la sporirea eficienței energetice și la reducerea poluării datorită emisiilor reduse de vibrații și zgomot.

„Achiziția primului autobuz electric de care va dispune Aeroportul Internațional Cluj evidențiază încă o dată că suntem într-un amplu proces de dezvoltare și modernizare a aeroportului. Este o achiziție importantă având în vedere reînnoirea flotei, dar acest lucru arată şi respectul faţă de pasagerii aeroportului clujean, susţinând astfel transportul nepoluant. În acest sens, va crește considerabil şi gradul de confort al pasagerilor în paralel cu reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de carbon”, a afirmat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

Noul autobuz electric tip BYD K10B este dotat cu o podea joasă, fără trepte, și este echipat cu un sistem de încălzire auxiliar pentru sezonul rece și cu aer condiționat pentru sezonul de vară. De asemenea, dispune de un sistem de supraveghere video și are o capacitate de 112 locuri pentru pasageri. Structura scaunelor este concepută astfel încât să ofere locuri rezervate persoanelor cu mobilitate redusă, iar în zona ușii din mijloc se află o platformă pentru a facilita accesul acestor persoane.

Autobuzele electrice BYD se remarcă prin performanțele lor ridicate, inclusiv autonomia extinsă și capacitățile de încărcare eficiente, ceea ce se traduce în costuri reduse pentru infrastructură și încărcare. De asemenea, acestea beneficiază de o garanție extinsă pentru baterii și sisteme, precum și de eficiență în regenerare și frânare.

BYD este o companie multinatională listată la bursă, care produce o gamă variată de vehicule electrice, inclusiv autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile. Cu peste 60.000 de autobuze electrice livrate în întreaga lume și o prezență semnificativă în Europa, cu capacități de producție în Ungaria și Franța, precum și cu vânzări semnificative în țări precum Italia, Anglia, Olanda, Israel și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.