Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu 4,9% după lansarea chatbotului său Bard în Europa şi Brazilia

Acţiunile au atins, de asemenea, în timpul tranzacţiilor, cel mai înalt nivel atins de la jumătatea lunii iunie,.

Titlurile Alphabet au depăşit evoluţia generală a pieţei, indicele S&P 500 având o creştere cu circa 0,6%, stimulată de datele care arată semne de încetinire a inflaţiei.

Lansarea Bard în Uniunea Europeană a fost oprită până acum de autorităţile de reglementare a confidenţialităţii din regiune, dar Google a spus că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai acestora, pentru a-i asigura cu privire la aspectele legate de transparenţă, alegere şi control.

Danni Hewson, şeful analizei financiare la firma de investiţii AJ Bell, a atribuit creşterea de joi a acţiunilor lansării în Europa şi Brazilia şi expansiunii Bard în noi limbi.

„Au existat unele îngrijorări cu privire la date, la confidenţialitate. În mod clar, au reuşit să liniştească autorităţile de reglementare europene cu privire la aceste probleme, ceea ce doar deschide calea pentru un avantaj suplimentar”, a spus Hewson.

Art Hogan, strateg-şef de piaţă la B Riley Wealth, a atribuit, de asemenea, creşterea de joi a acţiunilor Alphabet lansării Bard în Europa şi Brazilia, despre care el a spus că ”marchează cea mai semnificativă expansiune a produsului de la lansarea în februarie şi îl pune în faţă cu Microsoft, susţinătorul rivalului AI ChatGPT.

Acţiunile Microsoft au crescutjoi  cu 1,1%.

Acţiunile Alphabet, care au cunoscut din februarie o creştere uriaşă datorită entuziasmului investitorilor în ceea ce priveşte inteligenţa artificială generativă, au avansat cu aproximativ 41% până acum în acest an.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 42% până acum în 2023.

Tot joi, TD Cowen şi-a ridicat preţul ţintă pentru acţiunile Alphabet la 140 dolari, de la 130 de dolari, invocând aşteptările unei creşteri mai bune în activitatea sa de căutare.

 

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.