Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat finalizarea recepției lucrărilor la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca. Această reușită va permite elevilor să beneficieze de noi săli de clasă și de o sală de sport la standarde moderne. Investiția în modernizarea acestei instituții de învățământ a însumat peste 4,3 milioane de euro, iar fondurile au fost obținute prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, prin finanțare europeană.

” Procedura de recepție a lucrărilor la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” este finalizată. Este în curs obținerea autorizației ISU, iar din toamnă elevii vor putea intra în noile săli de clasă și utiliza noua sală de sport construită în curtea școlii.

Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte europene. Obiectivul principal este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții de educație și să fie mereu în siguranță”, a declarat primarul clujean în legătura cu finalizarea proiectului la instituția de învățământ.

Detaliile Investiției:

În urma modernizării, școala a suferit o serie de îmbunătățiri și extinderi:

  1. Capacitatea școlii a fost extinsă de la 276 de elevi la 400 de elevi.
  2. S-a construit o nouă sală de sport în curtea colegiului, dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.
  3. După modernizare, școala dispune de următoarele facilități: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, sală de muzică, sală de pictură, sală festivă/multifuncțională, sală de mese, bibliotecă și arhivă.
  4. Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel, pentru a amenaja 5 noi săli de clasă.
  5. S-au instalat 40 de panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă.
  6. S-a adăugat un lift cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant.
  7. Dotări: mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, echipamente pentru sala de sport și altele.
  8. S-au implementat centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building Management System), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, sistem de sonorizare, precum și corpuri de iluminat cu led.
  9. Imobilul a fost termoizolat, iar tâmplăriile existente au fost înlocuite cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu. De asemenea, toate instalațiile sanitare, electrice și de încălzire au fost înlocuite integral.
  10. Fațadele au fost echipate cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.