Indiferent de vârstă și de stilul de viață pe care îl avem, fiecare dintre noi ar trebui să acordăm puțin mai multă atenție corpului nostru și să avem grijă de propria persoană ca să fim sănătoși și putem ține piept îmbolnăvirilor. Tocmai am depășit o pandemie cu efecte grave la nivel global, iar pericolul nu a trecut complet încă, așadar, nu ar trebui să uităm pur și simplu această experiență, ci să învățăm ceva din cele întâmplate și să ne pregătim mai bine pentru astfel de momente.

În rândurile următoare îți vom prezenta câteva sfaturi utile pe care dacă le pui în practică îți vei consolida sistemul imunitar și vei face față mai ușor provocărilor venite din partea virusurilor.

1. Verifică-ți greutatea în mod constant

Urmărirea greutății corporale măcar săptămânal te va ajuta să verifici dacă pierzi sau câștigi kilograme, un indiciu important în legătură cu starea ta de sănătate. De exemplu, dacă observi că pierzi în greutate fără să fi ținut o dietă cu acest scop, s-ar putea să te expui unui efort prea mare și sistemul tău imunitar să slăbească din cauza stresului. Pe de altă parte, îngrășatul în mod exagerat poate determina probleme grave de sănătate care au și ele ca efect slăbirea organismului.

2. Renunță la alimentele nesănătoase

Nu sări niciodată peste micul dejun și alege o alimente hrănitoare, cu mai multe proteine și fibre și mai puține grăsimi, zahăr și calorii. De asemenea, dacă ai fost bolnav și medicul ți-a prescris antibiotice, nu uita să iei și probiotice pentru a-ți reface flora intestinală și a-ți proteja sistemul digestiv de acțiunea nefastă a acestor tratamente, Probiotice de calitate poți găsi online, la farmaciavedra.ro.

3. Ia suplimente alimentare

Pentru a asigura corpului tău necesarul de vitamine și minerale, e bine să iei suplimente alimentare, măcar în perioadele în sezonul gripelor și racelilor sau când treci prin perioade deosebit de stresante cum ar fi: schimbarea locului de muncă, un examen, sarcina etc. Uneori, chiar dacă te hrănești corespunzător și consumi o mare varietate de fructe și legume, tot sunt necesare suplimentele alimentare mai ales atunci când verdețurile proaspete se găsesc mai greu pe piață.

4. Bea apă suficientă și hidratează-te corespunzător

Bea apă în mod regulat pentru a te menține sănătos și renunță la sucurile din comerț, pline de zahăr și alte substanțe nesănătoase. NU există dovezi științifice care se demonstreze că apa ajută în vreun fel pentru prevenirea infecțiilor virale, dar un organism bine hidratat luptă mai ușor împotriva unei infecții.

  1. Fii activ și fă exerciții fizice în mod regulat

Chiar dacă nu ai timp să mergi în mod regulat la sală, ar fi bine să te antrenezi măcar acasă sau să-ți faci rost de ieșit în aer liber ca să te plimbi și să faci mișcare. Poți de exemplu să-ți plimbi câinele sau să faci jogging.

 

6. Limitează timpul petrecut în fața ecranelor

 

Exercițiile fizice nu îți oferă imunitate împotriva efectelor sedentarismului. Chiar și persoanele care fac sport în mod regulat sunt expuse riscului crescut de diabet și boli de inimă sau accident vascular cerebral dacă petrec mult timp stând în fața computerelor. Practic, ar trebui să profiți chiar și de pauzele din timpul tău petrecut la birou și să te plimbi prin cameră sau să faci exerciții fizice simple precum întinderile.

7. Dormi suficient

Calitatea și cantitatea somnului influențează starea sistemului imunitar. Îți poți menține sistemul imunitar într-o stare normală de funcționare doar dacă dormi în fiecare zi măcar șapte sau opt ore.

8. Renunță la alcool

Consumul de alcool nu te protejează de infecția cu virusul gripal. Și nu uita că acele calorii pe care le conține alcoolul se adună rapid și fără să vrei ajungi să devii supraponderal dacă obișnuiești să consumi alcool în mod regulat.

9. Găsește cele mai bune pentru tine modalități de a-ți gestiona emoțiile

Ești om și e normal să ai sentimente puternice. Să simți frică, anxietate, tristețe și incertitudine. Dar pentru a te feri de efectele stresului, trebuie să înveți cum să-ți controlezi emoțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.