„A fost un mandat pe care l-am respectat cu dedicație, pe care mi-l asum și care mă reprezintă. Abia aștept să continui demersurile inițiate în domeniul judiciar dar si sa deschid noi fronturi de schimbări in societate in domeniile administrativ si civic”, a mai spus Victor Alistar, într-o postare pe Facebook.

Victor Alistar a fost ales ca reprezentant al societății civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în 2017 și și-a încheiat mandatul la 6 ianuarie 2023.

Victor Alistar și-a anunțat retragerea din Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui membru a fost în ultimii șase ani. El și-a descris mandatul drept „plin de tumult, dar și de satisfacții”. Fostul membru al CSM a anunțat că își va prezenta raportul de activitate final după care urmează să se dedice activității civice.

Victor Alistar și-a încheiat mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din care a făcut parte în ultimii șase ani pentru justiție. El și-a descris mandatul la CSM drept „plin de tumult, dar și de satisfacții”. Printre realizările sale, Victor Alistar vorbește despre faptul că vocea societății civile a început să se facă auzită în sistemul judiciar.

„Astăzi a fost ultima zi a acestui plen al Consiliului Superior al Magistraturii, un mandat plin de tumult dar și de satisfacții. Privind la cei 6 ani pot spune că cel mai important este modul în care s-au corectat unele lucruri în sistem și mai ales că au fost deschise subiecte serioase care mai sunt de rezolvat si care au ajuns prioritare pe agendă. Multe pasiuni dar și abordări raționale s-au împletit pe aproape orice subiect important. Dar cel puțin este clar că vocea societății începe să aducă conștientizare în turnul de fildeș în care unii magistrați s-au încuiat”, a arătat Victor Alistar.

În continuare, fostul membru al CSM le-a mulțumit colegilor, personalului de specialitate, dar și magistraților pentru modul în care au reacționat la stimuli transmiși de ONG-urile pe care le-a reprezentat. Totodată, a anunțat că-și va prezenta raportul de activitate pentru acest mandate.

„Mulțumesc colegilor din consiliu și personalului de specialitate din cadru aparatului consiliului, dar și judecătorilor și procurorilor din țară pentru modul în care au reactionat la stimulii transmiși din partea societății. Se putea mai mult și mai bine? Cu siguranță! Era ceva ce puteam realist face și nu am făcut? Greu de zis. Dar despre toate acestea urmează un raport public al meu pentru cei 6 ani, cu toate lucrurile asumate și explicate”, a mai spus Victor Alistar.

Intențiile de viitor ale fostului membru al CSM

Victor Alistar a mai spus că și-a respectat mandatul primit și consideră că îl reprezintă. De asemenea, și-a prezentat intențiile pentru viitor, după ce-și va relua activitatea în cadrul ONG-urilor pe care le reprezintă.

„A fost un mandat pe care l-am respectat cu dedicație, pe care mi-l asum și care mă reprezintă. Abia aștept să continui demersurile inițiate în domeniul judiciar dar si sa deschid noi fronturi de schimbări in societate in domeniile administrativ si civic”, a mai spus Victor Alistar, într-o postare pe Facebook.

Victor Alistar a fost ales ca reprezentant al societății civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în 2017 și și-a încheiat mandatul la 6 ianuarie 2023.