Sursă foto: servuscluj.ro

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că Parcul Armătura va intra în procedura de recepție începând de astăzi și că, începând cu data de 15 iulie, acesta va fi deschis pentru accesul publicului larg. Proiectul de modernizare a parcului a însumat o valoare totală de peste 18 milioane de lei și a fost finanțat prin fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

”Până în 15 Iulie, cel târziu, parcul va fi deschis tuturor clujenilor! Modernizăm Clujul cu fonduri europene și creștem calitatea vieții clujenilor prin mai multe spatii verzi de calitate”, a declarat pe pagina sa oficială primarul clujean.

Proiectul de modernizare al Parcului Armătura a inclus următoarele detalii:

  • Suprafața parcului este de 3,25 hectare, iar în cadrul proiectului au fost plantați 205 arbori noi, contribuind astfel la îmbunătățirea spațiului verde.
  • S-a realizat revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent râului Someș, aducând un plus de frumusețe și funcționalitate zonei.
  • În zona Parcului s-a modernizat și extins infrastructura pietonală și ciclistică de-a lungul malurilor râului, oferind astfel oportunități pentru activități recreative și de mișcare în aer liber.
  • A fost construit un podeț pietonal și pentru biciclete peste pârâul Nadăș, facilitând accesul și legătura între diferitele zone ale parcului.
  • S-a instalat mobilier urban modern, inclusiv stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, contribuind astfel la promovarea mobilității durabile.
  • Iluminatul parcului a fost realizat cu tehnologie LED, asigurând un consum eficient de energie și un mediu mai sigur și plăcut pentru utilizatori.
  • A fost implementată o rețea wireless care oferă acces gratuit la internet în parc, pentru a permite oamenilor să se bucure de servicii de conectivitate.
  • Au fost amenajate zone de joacă pentru copii, alei pietonale și terenuri de sport, creând astfel un mediu propice pentru recreere și activități fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.