Sursă foto: stiridecluj.ro

UTCN, adică Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, este prima instituție care a arătat interesul de a sprijini inițiativa EIT Deep Tech Talent lansată de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un proiect important din cadrul Agendei Europene, care are ca scop poziționarea Europei în fruntea noii valuri de inovație în tehnologiile de vârf. Această inițiativă va oferi cele mai bune programe de dezvoltare a competențelor deep tech pentru peste 500 000 de persoane în această etapă.

UTCN va participa alături de JA Europe, Intel Europe, Abodoo, Generation și Universitatea de Științe Aplicate din Tampere cu o gamă largă de cursuri în domeniile inteligenței artificiale, ingineriei biomedicale, energiei și altele. UTCN s-a alăturat acestei inițiative cu scopul de a ajuta noile generații și nu numai, în pregătirea lor cu abilitățile necesare pentru a excela în industria tehnologică care se află într-o continuă și rapidă schimbare. Mariya Gabriel, Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, a declarat:

”Fiind un element emblematic al Noii noastre Agende Europene de Inovare, Inițiativa Deep Tech Talent a EIT va contribui la plasarea Europei în fruntea dezvoltării tehnologiei necesare pentru elementele esențiale ale tranziției verzi și digitale. Progresele înregistrate în doar câteva luni, demonstrează că EIT este vehiculul perfect pentru dezvoltarea celor mai bune programe de dezvoltare a specialiștilor, în mare parte datorită capacității sale de a-și mobiliza rețeaua de neegalat de parteneri din întreaga Europă și nu numai”.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) își propune să instruiască un milion de persoane în domeniul deep tech până în 2025 prin intermediul inițiativei Deep Tech Talent. Scopul pe termen lung este de a spori inovația europeană și de a aborda probleme precum schimbările climatice, dezvoltarea de sisteme agroalimentare și construirea de orașe mai durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.