Printr-un decret prezidențial semnat de Kalus Iohannis, indemnizația pe care Emil Boc o primește de pe urma funcției de membru titular în Consiliului Naţional de Integritate a crescut considerabil. Ce-i drept indemnizația era extrem de mică, de 303 lei/an, cam cât este o alocație de copil.

Conform noii legi membrii Consiliului Național de Integritate (CNI) au dreptul la o indemnizație lunară egală cu 20 % din indemnizația lunară a președintelui Agenției Naționale de Integritate, iar președintele CNI va avea o indemnizație lunară mai mare cu 10% decât indemnizația care se acordă membrilor Consiliului. De asemenea, Secretariatul CNI este asigurat de personalul desemnat din  cadrul ANI și, pentru această activitate, membrii secretariatului au dreptul la o indemnizație lunară egală cu 5% din indemnizația lunară a președintelui ANI.

Acum, ținând cont de faptul că salariul anual încasat de actualul președinte al ANI, Ionel Moise este 18.720 de lei brut și de faptul că indemnizația lui Boc va crește cu 20%, reiese că Emil Boc va primi 3.744 de lei.

Componența CNI, pentru perioada 2020 – 2024, a fost stabilită la 16 membri titulari și la 11 membri supleanți. Câte un membru titular a fost desemnat de partidele politice reprezentate, prin grupurile parlamentare, în Senatul României, dar și de Grupul Minorităților Naționale din Camera Deputaților. Din Consiliul Național de Integritate mai fac parte și alți membri, în calitatea lor de reprezentanți ai unor instituții, asociații și organizații. Astfel, fac parte câte un reprezentant al Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor, Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Asociațiilor Municipiilor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Comunelor din România, doi reprezentanți ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, precum și câte un membru din partea Asociației Magistraților din România sau ai societății civile.

Declaratia de avere a lui Emil Boc poate fi accesată AICI

Articolul Un decret prezidențial îi crește leafa lui Emil Boc apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.