Sursă foto: stiridecluj.ro

Primăria Cluj-Napoca este obligată să acorde despăgubiri de 25.000 de lei unui cetățean din Cluj care a lovit un mistreț cu mașina sa pe un drum nesemnalizat. În data de 26.07.2020, în jurul orei 9:10, acesta se deplasa cu mașina sa, o Audi cu număr de înmatriculare provizoriu, pe un drum public din interiorul localității Cluj-Napoca, când a lovit un mistreț care a intrat în coliziune cu mașina.

Din cauza impactului, mistrețul a decedat, iar mașina a suferit avarii. Reclamantul susține că nu existau indicatoare care să avertizeze despre prezența animalelor pe drum.

Pentru a repara mașina, reclamantul a cheltuit o sumă totală de 50.763,81 lei, dintre care 22.402,46 lei au fost plătiți către Creative Auto Center SRL și 1.790,71 lei către Autoworld SRL pentru constatarea avariilor.

Primăria Cluj-Napoca contestă suma acordată ca despăgubiri, argumentând că avariile constau doar în distrugerea aripii față stângi, ușii față stângi și a barei.

Evenimentul a avut loc la data de 26.07.2020 și cu două luni înainte, cetățenii au informat primăria și serviciile de urgență despre prezența mistreților în cartierul Bună Ziua, în zona străzii în care s-a produs evenimentul.

Prin urmare, acuzația nu poate invoca faptul că nu era necesar să se semnalizeze drumul pentru a atenționa prezența animalelor sălbatice. Nu se poate pretinde reclamantului să aibă alt comportament decât respectarea vitezei legale și dacă acuzația susține că sectorul de drum avea vizibilitate redusă și că reclamantul trebuia să adapteze viteza la aceste condiții, era obligată să dovedească acest fapt.

În mod normal, pe o stradă din interiorul unei localități, prezența animalelor sălbatice nu este posibilă și prin urmare nu se poate pretinde ca reclamantul să fi circulat cu o viteză mai mică decât cea legală, chiar și pe timp de noapte”, se arată în motivarea judecătorească. Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 24.193,17 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.