Cauzele cele mai frecvente ale rutiere ale accidentelor rutiere din București au fost precizate de Toni Greblă, pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Municipiului București.

Joi, 19 ianuarie 2023, la prezentarea bilanțului pe anul trecut al Brigăzii Rutiere București a luat parte și Prefectul capitalei.

 Acesta i-a rugat pe angajații din cadrul Brigăzii Rutiere să acorde sprijin Poliției Române și să îmbunătățească imaginea agenților prin munca depusă.

Procentul accidentelor rutiere în București a crescut, angajații Brigăzii Rutiere având sarcini foarte dificile în Capitală.

Dezvoltarea acestei instituții, care operează la nivel teritorial, este necesară pentru siguranța cetățenilor, a declarat Toni Greblă.

În 2022 s-au fost produs o mulțime  de accidente  din cauza intensificării traficului în Capitală. În plus, alte două motive ale acestui fapt au fost identificate:

  • 19% dintre accidente au fost cauzate de neacordarea de prioritate pe trecerile de pietoni,
  • 20% dintre accidente au fost înregistrate pe baza traversării neregulamentare pe carosabil a pietonilor.

Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în așa fel încât să sporim informarea participanților la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificați și activitățile de informare în școli, pentru că în familie, dar și în unitățile de învățământ începe educația pentru a circula fără a-ți pune viața în pericol, a transmis prefectul angajaților din Brigada Rutieră.

Trebuie să existe o colaborare între poliție și autoritățile locale

Toni Greblă a arătat că își dorește să contribuie, în limita atribuțiilor avute, la îmbunătățirea activității desfășurate de către Brigada Rutieră București.

În întreaga mea activitate, am încercat să contribui la întărirea prestigiului Poliției și polițiștilor. Brigada Rutieră București are un colectiv tânăr, a cărui activitate din anul precedent o apreciez foarte mult. Trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a reuși să atragem la nivelul Poliției oameni foarte bine pregătiți, care să facă față unor sarcini complexe, a precizat Toni Greblă.

Prefectul mai reliefează și importanța unei mai bune colaborări între organele legii și autoritățile locale, precum Primăria Municipiului București, Primăriile de Sector și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Fiindcă există numeroase șantiere deschise la nivelul Capitalei, Toni Greblă precizează că este necesară găsirea unei modalități de supraveghere a cetățenilor pentru a nu se expune pericolelor unui eventual incident.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.