Comunitatea clujeană se mobilizează pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați de cutremurul din sudul Turciei din data de 06.02.2023.

“Ne exprimăm compasiunea pentru evenimentele recente teribile din Turcia și Siria. Împreună cu colegii mei am identificat 2 spații pentru colectarea și depozitarea donațiilor, prin care putem sprijini Consulatul Turciei, respectiv Piața Flora (cartierul Mănăștur) și Piața Hermes (cartierul Gheorgheni). Cei care doresc să contribuie cu donații în bunuri, conform solicitărilor Consulatului Turciei, sunt așteptați aici.

Pe lângă cele 2 spații ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, alte două puncte de colectare funcționează la sediul Consulatului Turciei și în parcarea subterană de la stadionul Cluj Arena, la cabinetul Kinetomed Arena”, a spus primarul Emil Boc.

.În spațiile dedicate se colectează diverse bunuri până în 15 februarie, conform unei liste de cerințe comunicate de Consulatul Turciei, care vor fi donate direct Autorității pentru Managementul Dezastrelor Naturale (AFAD).

Donațiile în bunuri solicitate prin Consulatul Turciei (doar lucruri noi și care sunt potrivite pentru condițiile de iarnã): corturi, saltele pentru cort, pilote, pături, saci de dormit, reșouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, alimente neperisabile – conserve, produse de igienă și curățenie, produse de igienă feminine.