Doi tineri din Cluj Napoca au fost prinși de polițiști, în timp ce aveau asupra lor o sumă mare de bani și bijuterii din aur și argint. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare.

O patrulă de la Secția 1 de Poliție din Cluj Napoca au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat care avea un comportament suspect.

Când oamenii legii i-au cerut șoferului să deshidă portbagajul mașinii, acesta nu s-a arătat prea încântat de idee, astfel încât a fost nevoie de o intervenție în forță.

Acolo a fost găsită o geantă care conținea diferite haine de lucru, mănuși, scule dar și o pungă în care se afla suma de 19.000, și cantitatea de aproximativ 220 grame aur, în bijuterii și circa 360 grame argint. Valoarea totală a bijuteriilor furate depășește 37.000 de euro.

S-a emis mandat de arestare

Vineri, Judecătoria Cluj Napoca a emis un mandat de arestare, pentru 30 de zile, pe numele lui Moldovan Grigore Ilie, acuzat de comiterea infracțiunii de furt calificat.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Moldovan Grigoere Ilie , cercetat sub aspectul infracţiunii de furt calificat”, se arată în sentință.

Cel de-al doilea bărbat s-a dovedit a fi un taximetrist de la o firmă privată, care doar a asigurat transportul spărgătorului. Acesta a colaborat cu anchetatorii, cărora le-a spus că hoțul a acționat la pont, fiind plasat în stare de control judiciar.

A acționat la pont

Cei doi bărbați, au vârstele de 29 și 31 de ani. Unul dintre ei acuzat că ar fi pătruns într-o locuință situată pe strada Kos Karoly din Cluj-Napoca, de unde au furat mica avere. Hoții au avut informația că proprietarii casei nu sunt acasă și au spart una dintre ferestrele casei pentru a putea intra în interior.

”În urma investigațiilor, polițiștii i-au identificat, miercuri, 8 februarie, pe suspecți în timp ce se deplasau cu mașina, „unul fiind interceptat în municipiul Cluj-Napoca, iar celălalt în comuna Florești. În urma percheziției efectuate la domiciliul acestora din Florești, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe documente de interes în cauză. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, Poliția municipiului Turda Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 și 4, Secția 6 Poliție Rurală Florești și Serviciul Criminalistic”, se arată în comunicatul Poliției Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.